Välkommen!

Vill du bli kontaktad?

Inlämning av grafiskt material

Det som kan vara självklart för oss är inte alltid självklart för andra, vilket är helt förståligt. För att underlätta för er så har vi på skyltstället tagit fram en grafisk guide som hjälper dig veta vad vi behöver vid en grafisk material inlämning.

Grafiska frågor

Vilket filformat behövs?

Produktionsunderlag ska levereras som enskilda PDF:er lämpade för utskriftskvalitet.
För tunga filer med mycket eller stora bilder rekommenderas att använda JPG-komprimering i hög eller maximal kvalitet för att hålla ner filstorleken.

Vilket filnamn ska jag ha?

Namnge filerna så utförligt som möjligt och gärna med mått innan de skickas till oss. Exempelvis: ”Företag_plåtskylt_fasad_6000x3000mm_50%.pdf”.

Vilka färgprofiler använder ni?

Vi använder CMYK-profilen Fogra 39 genom hela vårt flöde. Undvik att använda RGB-profiler om du vill säkerställa ditt kulöromfång.

Vilken upplösning behövs?

För mjuka material som vepor, beachflaggor och flaggor rekommenderas en upplösning på omkring 75ppi. Hårdare material som planprintas, och rollup- och popupvåder kräver 120-150 ppi. Pappersprodukter bör ligga på minst 300 ppi.

Tänk också på att upplösningen för storformatstryck också beror på betraktningsavståndet. Våra rekommendationer baseras på ca 1m avstånd så ska trycksaken sitta på mer än 5-10 meter räcker 50 ppi gott och väl.

Copyright. Skyltstället.